NLP Master Practitioner

De opleiding

De opleiding tot Master-Practitioner is een vervolg op de opleiding tot NLP Practitioner. Na het behalen van je Practitioner-certificaat, kun je doorstromen naar de Master-Practitioner opleiding.
In de Master-Practitioner zal er een verdieping worden aangebracht in de NLP kennis die je reeds in de Practitioner-opleiding reeds hebt verworven. Daarnaast krijg je nieuwe modellen en interventies en zal ook je persoonlijke groei en ontwikkeling doorgaan. De NLP-toepassingen zullen steeds meer worden geÔntegreerd. Ook zal er tijdens de Master-Practitioner aandacht worden besteed aan het inzetten van NLP-technieken in diverse contexten, zoals coaching, advisering en werken met groepen.

De inhoud van de opleiding is volledig afgestemd op de eisen die daar (inter)nationaal aan worden gesteld.

De dagen zullen verdeeld worden over een deel theorie en een deel praktijk. Dit betekent concreet dat een trainingsdag wordt opgedeeld in presentaties, oefenen in kleinere groepen, plenaire voorbeelden, centraal bespreken en gezamenlijk over de onderwerpen discussiŽren en filosoferen. Daarnaast wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de individuele vragen en persoonlijke ontwikkeling. De opleiding wordt gegeven door 2 hoofdtrainers, die het programma gezamenlijk doorlopen. Wat wij erg belangrijk vinden is dat de opleiding ook garant staat voor plezier; een positieve sfeer, het leuk hebben met elkaar en in het leerproces zijn punten die de basis vormen van de opleiding.

Een groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers.

De inhoud van de opleiding

Naast al deze zeer inspirerende NLP-onderwerpen, zullen er twee dagen in de opleiding besteed worden aan het Enneagram, een persoonlijkheidsmodel. Ook het systemisch werk zal aan de orde komen (denk aan: familie-opstelling, organisatie-opstelling, etc.). Bij voldoende tijd zal er ook aandacht worden besteed aan RET (Rationeel Emotieve Therapie) en TA (Transactionele Analyse). De laatste dag staat in het teken van afronding: op jullie verzoek het herhalen van onderwerpen, het afleggen van een test en de diploma-uitreiking.

Oefengroep

Wegens de certificeringseisen dient elke deelnemer mee te doen aan een oefengroep. Buiten de trainingsdagen om, kom je gemiddeld zoín 2 keer per maand met je oefengroep bij elkaar om de aangeboden stof te bespreken en te oefenen met de NLP-methodieken. Deze oefengroepen kunnen tijdens de eerste trainingsdag worden samengesteld.

Certificering

De training wordt gegeven door gecertificeerde NLP-trainers en geeft na het doorlopen recht op het door het NVNLP goedgekeurde certificaat NLP Master Practitioner.

Investering

Uw investering in tijd bestaat uit 130 uur training verdeeld over 19 dagen excl. zelfstudie.

Uw investering in geld bedraagt: (zie verder op de site algemeen/tarieven.)

Onze ervaring is dat werkgevers veelal bereidt zijn (een deel van) de kosten te vergoeden. Verder zijn de kosten fiscaal aftrekbaar voor particulieren en ondernemers als scholingskosten. Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk de opleiding uit de lerarenbeurs te financieren.

Data

Voor data, trainingstijden en locaties: zie de agenda voor de meest recente informatie.

Deelname en inschrijving

Om mee te doen aan de NLP Master Practitioner dien je te beschikken over een NLP Practitioner certificaat uitgegeven door een erkend opleidingsinstituut. Vooraf aan de training heb je een informatiegesprek (telefonisch of persoonlijk) met ťťn van de hoofdtrainers. Je kunt je aanmelden via de site of: info@lichaamengeest.com. Je ontvangt hierna een bevestigingsbrief en een formulier voor het invullen van gegevens.

 

 

 

 

HOME