Kindercoaching  

NLP en kinderen is een prima combinatie. Kinderen hebben een rijke fantasie en vinden NLP technieken dan ook vaak leuk. Ze pakken de oefeningen snel op en doen deze op een makkelijke manier.

NLP coaching bij kinderen levert meestal een direct positief resultaat. Wij helpen kinderen vanuit hun eigen kracht, eigenschappen en vaardigheden hun kijk op de situatie te veranderen. Het kind ontdekt en ervaart spelenderwijs dat het zelf een positieve verandering in gang kan zetten. Wij beginnen bij de oplossing en gaan daar direct mee aan de slag. Daarom staat altijd centraal: Hoe zou jij willen dat het is?

Een kind dat met problemen kampt is zich vaak niet meer bewust van het vertrouwen dat hij of zij in zichzelf mag hebben. Deze bewustwording is dan ook één van de belangrijkste onderdelen van NLP coaching.

De individuele begeleiding die we bieden is uitermate geschikt voor kinderen of jongeren die niet ‘lekker in hun vel zitten’ en/of waarbij sprake is van gedragsproblemen, leerproblemen, ADHD en alle soorten van angst. Je kunt denken aan kinderen die gepest worden maar ook kinderen die pesten. Beide zijn slachtoffers van zo’n situatie. Ook kinderen met verschillende vormen van angsten, bang voor spoken, spinnen, toetsen, faalangst etc. zijn snel en goed te helpen. Zo zijn er bij leerproblemen als dyslexie en dyscalculie ook snel hele goede resultaten te behalen. Voor aandachtsproblemen zoals ADHD e.d. zijn ook volop mogelijkheden. Uw kind zal meer rust ervaren en zich makkelijker kunnen concentreren. Voor ouders lijkt dit soms een eindeloze strijd en toch is onze ervaring dat na enkele sessies uw kind compleet anders in het leven kan staan.  

Bij coaching is een duidelijke geformuleerde hulpvraag door het kind zelf van essentieel belang. Daarom zal er eerst een gesprek met ouders/verzorgers en het kind plaatsvinden om te bepalen wat het probleem en de hulpvraag van het kind is. Vervolgens laten we het kind deze door middel van eigen creativiteit op onbewust niveau oplossen.  

Veel kinderen hebben een vol hoofd, ervaren drukte en vergeten veel informatie. Bij veel kinderen staan de letters van het alfabet door elkaar en hebben daardoor moeite met spellen.

Wij gaan samen met het kind aan de slag om het hoofd weer op te ruimen, de informatie op de juiste plek te zetten en overbodige informatie te verwijderen.

 

Voorbeeld van een vol hoofd door het kind getekend

Ons belangrijkste uitgangspunt is het richten op de krachten en mogelijkheden van het kind en die zijn oneindig groot!

 

 

 

 

 

 

 

 

HOME