Gezinscoaching  

Bij veel gezinnen ontstaat er na bepaalde tijd een gevoel van onvrede, een gevoel dat de gezinsleden elkaar niet goed meer begrijpen. Dit kan voor komen tussen de onderlinge partnerrelatie maar ook de relatie ouder en kind. Hoe fijn zou het zijn om er dan achter te komen waar de oorzaak en de mogelijke oplossing ligt? 

Bij gezinscoaching onderzoeken we waar de crux zit. Hoe komt het dat jij doet wat je doet en hoe is dat bij een ander? 

Het komt veel voor dat partners onderling of dat kinderen zich binnen een gezin niet begrepen of gewaardeerd voelen. Ouders of verzorgers die met de handen in het haar zitten, niet meer weten waar ze goed aan doen, het gevoel hebben de grip kwijt te raken of al kwijt zijn. Doel van de gezinscoaching is inzicht te verkrijgen in de meestal onbewuste processen die spelen binnen het gezin en hoe je daar beter of goed mee om zou kunnen gaan. 

Iedereen heeft een bepaalde manier van liefde geven en een voorkeur van liefde ontvangen. Een andere manier van liefhebben, een andere liefdestaal zou je kunnen zeggen. Je kunt dit misschien het beste vergelijken met iemand die Frans spreekt en iemand die Chinees spreekt, je kunt elkaar pas echt iets duidelijk maken wanneer je dezelfde taal spreekt. 

Samen gaan we met behulp van diverse methodieken zoals o.a. NLP, het Enneagram, RET, TA en o.a. de inzichten van Dr. Gary Chapman op zoek naar de persoonlijkheid van de persoon of de gezinsleden. Het brengt je verder bij de fase waar duidelijk wordt wat een ieder nodig heeft om zichzelf te kunnen zijn. Hoe je jezelf kunt ontwikkelen, inzichten krijgt om beter te kunnen functioneren in je gezin of relatie en hoe deze te onderhouden op een constructieve en prettige manier. Hierdoor zal de kwaliteit van je leven waarneembaar toenemen!

Je gaat er achter komen van waaruit je handelt, welke belemmerende overtuigingen je hebt en wat jouw behoeften zijn! Wij leren jou weer dezelfde taal te spreken!


 

 

HOME