Foto's & reacties

 

 

Hieronder enkele reacties na het volgen van coaching of training

 

Het goede gevoel oproepen gaat makkelijk. Deze week voelde ik mij op een avond niet top. Heb mijn slechte gevoel laten draaien, vastgepakt, eruit gehaald en een andere kleur gegeven en andersom laten draaien. Dit werkte!

Door de simpelheid van het doen van een oefening kan  ik een gevoel van ongeloof soms niet onderdrukken. Terwijl ik zie, voel en meemaak dat technieken werken, geloof ik het soms zelf niet.

 

Anita

Hoe verander je jezelf als je al heel lang last hebt van een fobie? Dat is een vraag die veel mensen zullen hebben maar die ik heb aangepakt. Jaren lang heb ik van alles vermeden en vond ik dat mensen maar rekening moesten houden met mij, vanwege mijn fobie.

Nu weet ik dat ík moest veranderen en niet de wereld om mij heen.

Een fobie is een fobie als je er in je dagelijks leven, zo veel last van hebt dat je niet meer normaal kunt functioneren.

Uit ervaring weet ik wat het is om nergens meer heen te durven en de angst je leven  te laten regeren. Tot het moment dat je van alles geprobeerd hebt en besluit dat het nou toch echt anders moet. Maar hoe doe je dat? Toen ik in het diepste dal zat was ik bereid om alles aan te pakken wat er op mijn pad kwam, maar dat mijn leven zo’n wending zou nemen had ik nooit gedacht.

Ik ben in contact gekomen met Ronald en NLP.

Het was mij niet bekend wat dat was maar na een paar sessies bij Ronald had ik door waar mijn probleem zat en kon ik die negatieve lading van wat eens een positieve herinnering was af halen en geloof het of niet mijn leven is 360° gedraaid.

Het is zo fantastisch om te leven zonder die fobie, ik had niet het idee dat er nog iets bestond dat echt zou helpen, maar tóch!

NLP is echt een aanrader voor iedereen die wil leren hoe je jezelf echt kunt veranderen en dat je dat allemaal zelf kan, want het medicijn zit in ons, je hebt  alleen hulp nodig om de gebruiksaanwijzing te leren begrijpen.

Janine

“Het is een boeiende reis door de NLP stof in een prettige ontspannen sfeer!”
(over NLP Practitioner)

“Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan, terwijl ik dat niet had verwacht. Het leukste is dat je direct, tijdens de cursus al, aan de slag kunt met je nieuw verkregen kennis en écht het werkt! Nu alvast bedankt Ronald en Jessica en ik mag nog 15x!”
(over NLP Practitioner)

“NLP is een verrijking in je leven. De cursus is leuk, leerzaam, gezellig en word met de nodige humor gebracht!”
(over NLP Practitioner)

“De trainers zijn een warm en inhoudelijk sterk duo! Ik was in het begin nog wat sceptisch maar dit is langzaam aan het veranderen! Ik wil hier meer van!”
(over NLP Practitioner)

“Jullie zijn een leuk presentatieduo. Jullie vullen elkaar goed aan.”
(over NLP Practitioner)

Het gaat echt super goed ik kan het soms niet bevatten!
Ik ben echt heel gelukkig en maakt alles ook een stuk makkelijker. En ook mijn vriendinnen zeggen mij dat ik een heel ander gezicht heb, maar ze weten niet wat ze bedoelen. Heel veel mensen om mij heen zeggen spontaan "wat zie JIJ er goed uit"?! Goed he'!

Ik vond  het een bijzondere ervaring en heeft het me op een positieve manier op een ander pad gezet. Het heeft me laten ontdekken dat ik iets in mijn leven mis, nml; mijn creativiteit weer uiten op de een of andere manier en daar wil ik in de toekomst zeker een manier voor vinden om hier weer mee aan de slag te gaan.

Had het niet beter kunnen treffen dan met jou in deze opleiding. Dat je je vak verstaat, slim bent, integer en warm wist ik al tijdens onze coachings sessies. Ik zie daar nu enthousiasme, plezier, passie, eerlijkheid en professionaliteit bijkomen.

 

De door Richard Bandler bedachte dissociatietechniek is een goede methode om mensen in een korte tijd, meestal binnen 15 minuten, van een fobie af te helpen. Vaak hebben mensen de fobie of angst al jaren, soms wel 30 jaar of langer, bij zich. 

Angst is van levensbelang, zonder angst kunnen wij niet overleven. Maar wanneer je dagelijks met deze angst bezig bent en het je leven gaat beheersen dan is de angst een probleem. De angst is dan onterecht omdat je helemaal niet in de situatie van de angst terecht komt. We hebben dan angst voor de angst, we zijn dus bang om in die situatie terecht te komen. Neem bijvoorbeeld angst voor spinnen, wanneer je in staat bent nu ter plekke die angst op te roepen zonder dat daar een echte spin aan te pas komt dan is het iets wat we zelf in ons brein doen. Deze angst is heel goed te verhelpen met deze methode.

Vaak maken we wanneer we bang zijn een geassocieerde afbeelding in ons hoofd. We zien dan datgene waar we zo bang voor zijn, vlak voor ons, groot, helder en in kleur. We zijn ons vaak niet bewust van het feit dat we dat doen. Door letterlijk afstand van het beeld te nemen kunnen we onze gedachte beïnvloeden. 

Hetzelfde geldt bij PTSS (PostTraumatische Stress Stoornis). Wanneer we in het verleden iets vreselijks hebben meegemaakt dan blijft dat je bij, maar vaak gaat dat je heden en toekomst beïnvloeden. Eigenlijk is het zo dat we een vervelend moment of een vervelende periode gehad hebben die we in ons hoofd steeds opnieuw blijven herhalen en beleven. Om de impact van deze gebeurtenissen af te halen kunnen we bovenstaande dissociatietechniek ook goed gebruiken. Op die manier zijn we in staat het verleden los te laten. Het verleden kunnen we niet veranderen, de manier waarop we terug kijken wel.

Hieronder enkele reacties na het volgen van de dissociatietechniek.

 

Lieve "helden"! 

Ik ben nog steeds onder de indruk van wat er deze dag met mezelf en met anderen gebeurde! IK...met mijn spinnenfobie die ik al van kind af aan heb! En dan een vogelspin knuffelen! De impact hiervan is groter dan ik had verwacht! Dank je wel Ronald! Dank je wel alle anderen!

Oh, wat ben ik trots op mezelf! 

Veel liefs, Marjolein.

Hoi allemaal, 

Het thuisfront reageerde dit geloven we niet, maar zijn toch overstag gegaan daar ik vertelde dat het vast is gelegd op foto. Ze zijn allemaal trots op mijn ouders en zussen en René mijn partner omdat zij van dichtbij hebben meegemaakt hoe ik KON reageren op mijn “favoriete”huisdier. Met trots heb ik dan ook de foto’s vertoond en de reactie daarop daar geniet ik nog steeds van. 

Groeten, Angelique

Echt te gekke foto’s! Leuk om terug te zien. Ik weet zeker dat een paar mensen nu heel trots met vrienden en familie voor de pc-buis gaan zitten ;o)

En terecht! 

Groet, Hein

Hallo Allemaal,

Sommige van jullie zullen het al wel op hyves gelezen hebben. Ik ben super trots op mezelf en ik vond het echt helemaal geweldig (vanaf een bepaald moment ;-)  ) Toen ik thuis kwam werd ik meteen op de proef gesteld en zat er een DIKKE HARIGE SPIN op de deur van de koelkast. Ik heb hem met blote handen uit het raam buiten gezet, missie geslaagd.

Tot over twee weken, x Sandra

Ronald,

Ik thuis en op mijn werk vol bewondering over jouw presentatie gesproken aangezien ik onder de indruk was hoe jij met jouw presentatie in zijn totaliteit iedereen zover kreeg dat hij of zij grenzen verlegde.

Groet, Gerard

Ik denk dat ik over mijn spinfobie heen ben, na de mooie tarantula op mijn hand te hebben gehad, waar overigens toen wel ECHT het water Instond. Maar goed, ik heb het meegemaakt en ervaren. Het valt dus allemaal wel mee, zo’n spin. Ronald bedankt! 

O.k. guys….groet, Rob

Beste mensen, 

Wat mij betreft was het een zeer geslaagd weekend.Ronald: enorm bedankt voor het geweldige kado wat je me hebt gegeven. Ton: bedankt voor je steun, herkaderingen, luisterende oren en je aanwezigheid. 'k Heb er veel aan gehad.

Groeten, Jessica

HOME