Enneagram-workshop

Het Enneagram is een psychologisch model waarmee je jezelf en anderen kunt analyseren en inzicht kunt krijgen in de aansturing van gedrag. Het Enneagram is bedoeld om vanuit dat inzicht te werken aan een verandering of aan persoonlijke ontwikkeling.  

Hierbij kun je antwoord krijgen op de volgende vragen:  

Het Enneagram zal je helpen om hier meer inzicht in te verkrijgen. Uitgangspunt is, dat ieder mens uniek is, maar ook dat iedereen in hoofdzaak tot een van de negen persoonlijkheidstype behoort. (Ennea betekent Negen).

Ieder mens heeft een bepaalde kwaliteit in zich, die hem of haar typeert. Deze eigenschap kan je grootste gave zijn of je grootste misvorming of dwangmatigheid. Hier beter zicht op te krijgen is de eerste stap in het Enneagram. Hoe we dingen waarnemen, hoe we denken en voelen, hoe we ons gedragen, de manier waarop we tegen het leven aankijken; onze hele persoonlijkheid komt aan het licht.

Het Enneagram is een van de landkaarten, waarmee je het landschap van jouw leven een beetje kunt verkennen. Naast andere manieren kan het je helpen om de lange weg naar menswording te gaan, balans te bereiken in je leven, om thuis te komen bij jezelf.

In deze eerste training maak je kennis met het Enneagram en ga je op zoek naar je eigen karakterstructuur. Door zelfanalyse, het delen met anderen en objectieve waarneming vind je jouw weg in deze wereld.

Naast het ontvangen van informatie, wordt er veel geoefend in kleine groepen. De kennis vanuit het Enneagram wordt tijdens deze training gecombineerd met andere specifieke NLP-modellen.

HOME